SZOLGÁLTATÁSAINK

Koporsós Temetés

A halál természetes velejárója az életnek, ám mégis nehezen engedjük el a hozzánk közel állókat, családtagjainkat, szeretteinket. Ilyen veszteség idején nehéz azzal foglalkozni, hogy milyen ügyeket kell intézni, hogyan temessük el hozzátartozónkat és mindez milyen papírmunkával jár. Az elbúcsúzás legelterjedtebb formája a koporsós temetési szertartás, amelynek teljes körű megszervezésével állunk a gyászoló hozzátartozók rendelkezésére.

Koporsós temetkezési szertartás menete

A temetés ügyintézése rengeteg szervezéssel jár és érthető, ha szerettünk elvesztése után közvetlenül nehéz ezekkel a dolgokkal szembenézni. Nálunk egy helyen megtalálja egy méltó temetéshez szükséges kellékeket, elszállítjuk szerettét, majd megtervezzük a temetés menetét.

Ha Ön is szeretne inkább a gyászra koncentrálni, mi segítünk Önnek és vállaljuk a temetkezési szertartás teljes körű ügyintézését és lebonyolítását, úgy mint a szükséges iratok beszerzése, az elhunyt hűtésének és szállításának megszervezése, a sírhellyel kapcsolatos teendők ellátása valamint a temetői illetve ravatalozói szolgáltatások megrendelése és egyeztetése.

Koporsós temetkezés választása esetén a következőket szükséges figyelembe venni:
- Egyes sírhelybe maximálisan csak 2db koporsót és 4db urnát lehet temetni.
- Kettős sírhelybe maximálisan csak 4db koporsót és 8db urnát lehet elhelyezni.
- Minden koporsós temetés alkalmával a sírhelyet 25 évre előre meg kell váltani.
- Rátemetés esetén a sír megnyitásához tisztiorvosi engedély szükséges.
- Meglévő sírba történő temetés esetén a sír felett rendelkező hozzájárulása szükséges.
 

Hamvasztásos Temetés

A koporsós temetkezés mellett a másik lehetséges temetkezési forma a hamvasztás. Irodánk segítséget nyújt a hamvasztás teljes körű lebonyolításában, valamint a hamvak méltó elhelyezésében. Igény szerint minden, hamvasztás során felmerülő feladatot ellátunk, és a folyamat összes részletéről tájékoztatást nyújtunk. Ma már arra is van lehetőség, hogy a hozzátartozók elkísérhessék az elhunytat utolsó útjára. Emellett a közvetlen hamvasztás előtti búcsúztatásra is igényelhető.

Hamvasztás menete

Az elhunyt átadása illetve a krematóriumi átvétele a rendelkezésre álló dokumentumok alapján történik Az elhunyt hamvasztásának jogi körülményeit az 1999. évi XLIII. törvény 38. § (1) pontjában leírtak szerint kell elvégezni. E törvény szerint az elhunyt akkor hamvasztható el, ha személyazonossága egyértelműen beazonosítható és a halottvizsgálati bizonyítvány erre szolgáló része szerint a holttest hamvasztható.

A krematóriumba befogadott elhunyt egy egyedi azonosító sorszámot kap, amely végigkíséri az elhunyt útját a halotthamvasztóban. Ezután az elhunytat hamvasztó koporsóba helyezik, amelyen megtalálható az a hamvasztási sorszám, amelyet a hamvasztó mester rögzít a hamvasztó kemence kezelőprogramjába, és aki feljegyzi a kemence üzemnaplójába a hamvasztási adatokat. A hamvasztás végeztével a hamvak egy hűtő edénybe kerülnek, onnan pedig az urnabetétbe. Végezetül, a hamvasztó mester az urnabetétet légmentes forrasztással lezárja.

Urnakiadás, hamvak hazavitele, hamvak temetéseA hamvasztást követően a hamvakat visszaszállítjuk irodánkba, amelynek időpontjáról tájékoztatjuk Önt. Az adott törvényi keretek között az urna hazavitelének nincs akadálya. Az egyik legelterjedtebb mód a hamvak úgynevezett colombárium fülkébe történő elhelyezése. A fülkét általában márvány vagy gránit lappal zárják le. A lapra véséssel viszik fel, az elhunyt nevét, születési és elhalálozási dátumát és a fülke számát. Továbbá, lehetőség van az elhunyt hamvait úgynevezett urnasírban, vagy urnakriptában a földben elhelyezni. Az urnasírra sírkövet lehet készíttetni, temetést követően bármikor, vagy sírkő nélkül lehetőség van virággal való beültetésre.

A hamvasztási csomagok tartalma: teljes körű adminisztratív ügyintézés
- ügyintézés a kórházban, patológián
- halottvizsgálati bizonyítvány és hamvasztási engedély beszerzése
- anyakönyvi kivonat beszerzése
- halotti anyakönyvi kivonat beszerzése
- haláleset bejelentése a Nyugdíjfolyósító Intézetnél


Teljes körű logisztikai ügyintézés
- elhunyt szállítása hamvasztásra és hamvak visszaszállítása irodánkba


Hamvasztási kellékek forgalmazása
- hamvasztó koporsó
- hamvakat tartó urnabetét
- műanyag egészségügyi betét
 

Legtöbbet keresett szavak: temetés, temetkezés, hamvasztás, somogy temetkezés, koporsó, urna árak

HÍVJON BENNÜNKET! 06-30/956-7578

Szolgáltatásaink

Teljes körű temetkezési szolgáltatás hamvasztás és hamvasztásos temetések megszervezése, bonyolítása.

Tevékenységeink

Tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk a színvonalas, gyors és pontos munkavégzésre.

Elérhetőségeink

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkezik a temetkezési szolgáltatások terén, bátran kérje segítségünket.

 

Temetkezés

Somogy


Munkatársaink olyan munkájukra igényes, képzett, tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik úgy végzik feladatukat, hogy az irodánkhoz forduló hozzátartozók minden kívánságát és esetleges rendkívüli kérését a lehető legrövidebb és legdiszkrétebb módon teljesítsék.

Temetkezés Somogy © 2019 - Minden Jog Fenntartva